Terug

Rick Veltman

image
Directeur CrossmarX
Who am I

Ik hou in de gaten of we een, op vele vlakken, gezonde organisatie zijn en blijven. De afgelopen jaren hebben wij, door goed na te denken en ons niet op te laten jagen, echt iets moois gerealiseerd. Nu gaan we dat verder uitbouwen. We doen dat wel op onze manier. Stapje voor stapje en weinig tromgeroffel.

Testimonial

We voelen ons een beetje bewoners van het kleine Gallische dorpje waarin Asterix en Obelix het opnemen tegen de Romeinen (de klassieke IT-industrie in ons geval). Onze toverdrank brouwen wij samen met onze implementatie partners, de klanten en gebruikers. Een belangrijk ingredient is de CrossmarX Application Engine. In hippe start up taal behoren wij tot de ultieme "disruptors". Dit is applicatie-ontwikkeling met de "WOW-factor".

Onze ontwikkeling is reeds lang geleden ingezet. De "low code"-gedachten stonden bij ons aan de basis.

Het grote verschil met andere methoden en technieken is dat de groep mensen die in staat is om te helpen bouwen of veranderingen in de applicatie kan realiseren uiteindelijk diverser en groter is dan gebruikelijk. Daardoor veranderen projecten van aard en karakter. Lichtvoetiger maar ook veel krachtiger omdat iedereen kan doen waar hij of zij goed in is, waarbij eenieder toch het totaal overzicht kan houden. Eenvoudiger en leuker dan huidige methoden en technieken. Groot voordeel is dat door deze manier van werken met veel kleinere budgetten dan gangbaar toch heel serieuze automatiseringswensen kunnen worden vervuld.

Overigens vergeleek een van de gebruikers het ontwikkelplatform ooit met een "zwitsers zakmes", maar dan wel zonder flinke handleiding.... Positief omdat je er veel mee kunt, maar je moet soms zelf nog wel een beetje uitvogelen hoe het werkt. Daar hebben we inmiddels wel flinke stappen in gemaakt, maar de rode loper kan nog wel wat langer en breder worden.

De prijsstelling houdt ons ook bezig. Best lastig om de relevantie van een applicatie voor een organisatie te vertalen naar een redelijke en snel vast te stellen prijs. Voorlopig hanteren wij nog steeds een formule waarin het aantal relevante tabellen in de database iets zegt over de waarde van de applicatie. We willen de traditionele prijsstelling in de IT-industrie niet volgen. Vaak is die gebaseerd op aantallen gebruikers, type gebruikers of omvang in data. Wij vragen ons af of dat werkelijk de relevantie bepaald.

Wij hebben, als CrossmarX, al enige jaren geleden besloten om niet mee te doen aan aanbestedingen. Dat soort formele trajecten zijn de dood in de pot voor goede oplossingen en mogelijk ook een van de redenen waarom bijvoorbeeld bij de overheid zoveel projecten mislukken of zo enorm duur uitpakken.

Je mist elke vorm van context en nuance bij aanbestedingen. Wij hebben de indruk dat deze vorm van leveranciersselectie hoofdzakelijk gebaseerd is op "cover your ass" reflexen. Een volstrekt verkeerd begin om een mooi traject te starten en uit te voeren. Zonde van de tijd.
Beter is het om een gezamenlijk onderzoek te doen en al snel een eerste versie op te leveren. Wij zeggen nooit ja tegen een project waar we geen heil in zien. Dat lijkt ons voldoende zekerheid.

Het feit dat nu zelfs meer klassieke, grote organisaties hun oor bij ons te luister leggen en zelfs met projecten starten geeft wel aan dat ook zij naar nieuwe wegen zoeken.

Mooie dingen maken met organisaties en mensen die nuttige dingen doen, goed nadenken, geen geld over de balk gooien en die mee aan het ontwikkelroer willen staan, geeft een heel rijk gevoel. Applicaties die er toe doen zijn vaak het resultaat.

Contact details
Email: veltman@crossmarx.nl
Phone: 020-4194601/0633990500