Terug

Michel Vogler

image
Data modelling Proces analysis Application definition Velocity ManagementCEO bij CrossmarX
Who am I

In 1995 ben ik CrossmarX gestart omdat ik er in geloof dat automatisering eenvoudiger kan. Het was de tijd waarin automatiseringsprojecten duur, groot en star waren. Ze waren het exclusieve terrein van ICT-professionals. Een decennium eerder waren de spreadsheets succesvol geworden (bijv. Visicalc, Lotus 123, Excel). Als alternatief voor het inschakelen van de (dure) ICT-professional probeerden handige mensen met spreadsheets uitgebreide bedrijfsapplicaties te ontwikkelen. Dit lukte vaak wel, maar ideaal was het niet.

Mijn persoonlijke missie is om een goed alternatief te bieden. Enerzijds een alternatief voor dure en logge automatiseringsprojecten. Ik geloof dat software-ontwikkeling ook kleinschalig en wendbaar kan, met voldoende ruimte voor voortschrijdend inzicht. En anderzijds een alternatief voor de spreadsheet-oplossingen omdat die vaak niet robuust genoeg zijn en autorisaties niet goed geregeld kunnen worden.

Sinds de oprichting in 1995 werken we bij CrossmarX aan deze missie en tegelijkertijd voeren we concrete projecten uit voor mooie klanten. Vanaf dag 1 zijn we winstgevend en financieren we zelf de ontwikkeling. Ik ben trots op de resultaten tot nu toe en op het team van deskundige en betrokken collega's, waarmee we deze resultaten hebben bereikt. Ik hoop hier nog heel lang mee te kunnen doorgaan.

Ik woon sinds 2009 met mijn vrouw Renie en twee dochters op Amsterdam-IJburg, waar ik initiatiefnemer ben van Hallo IJburg en Gebiedonline.

Testimonial

Bij CrossmarX is er een grote wil om innovatief te zijn, maar zonder haast en zonder concessies. Dat laatste leidt ertoe dat we de wereld van venture capitalists en andere investeerders altijd gemeden hebben. We willen een alternatief bieden, en willen dat op eigen kracht doen.

Concreet is dat de kracht van onze eigen medewerkers, gecombineerd met de kracht van onze partners. Samen hebben we inmiddels een paar honderd succesvolle applicaties opgeleverd die wereldwijd gebruikt worden. Dagelijks maken 10.000-en mensen gebruik van één van deze applicaties. En alle suggesties van gebruikers vertalen we weer terug naar verbeteringen van het platform.

Met dit platform hebben we drie keer op rij de RAD Race gewonnen. Hiermee hebben we bewezen dat het CrossmarX Application Platform de grootste productiviteit levert. M.a.w. je kan er het snelst applicaties mee ontwikkelen. Een mooi resultaat, maar liever had ik wat anders willen bewijzen, nl. dat het de makkelijkste en betrouwbaarste manier is om applicaties te ontwikkelen. En ook dat het de beste manier is om een applicatie te laten meebewegen met veranderende inzichten. Helaas is daar geen wedstrijd voor. Hopelijk geven de vele voorbeelden en enthousiaste verhalen op deze website toch een indruk.

Contact details
Email: vogler@crossmarx.nl
Phone: +31654771927