Kosten
We hebben twee belangrijke uitgangspunten.
- De kosten die Crossmarx maakt om het platform (door) te ontwikkelen worden zo eerlijk mogelijk verdeeld over de gebruikers van het platform. Hierbij kijken we naar hoe intensief het platform wordt gebruikt, alsmede naar de draagkracht van de gebruikersorganisatie.
- De eerste bruikbare versie van de applicatie (Minimum Viable Product, MVP) kan kosteloos ontwikkeld worden. Pas als de MVP in gebruik wordt genomen, worden kosten in rekening gebracht. Hiermee minimaliseren we de investeringen die ontwikkelaars moeten doen, om een applicatie op te leveren.
Bij de ontwikkeling van een applicatie zijn er drie soorten kosten:
- Licentie Application Platform
Dit is een vergoeding die je betaalt voor het gebruik van het platform. De licentie geldt pas vanaf het moment dat jouw applicatie in gebruik wordt genomen. Tot die tijd kan je het platform gratis gebruiken. - Hosting
Het gebruik van onze ontwikkelomgeving is gratis, maar als je de applicatie in gebruik wilt nemen, zijn er kosten voor het gebruik van de test-, acceptatie- en/of productieservers. - Ondersteuning
Kleine supportvragen handelen we uiteraard gratis af, maar zodra we gaan mee-ontwerpen of -ontwikkelen, rekenen we onze tijd wel door. We maken hierover altijd afspraken vooraf.
1. Licentie Application Platform
De licentie bestaat uit een standaard jaarlijkse vergoeding voor de basisfunctionaliteit en additionele kosten voor extra functionaliteiten.
De basisvergoeding wordt vastgesteld op basis van het aantal databasetabellen dat door de applicatie wordt gebruikt. Hierbij worden tabellen voor eenvoudige lookuplijsten niet meegeteld. Het gaat dus bijv. om tabellen voor het opslaan van gegevens over personen, organisaties, bestellingen, etc. De kosten per tabel bedragen 100 euro per jaar excl. BTW.
Een rekenvoorbeeld: stel een applicatie heeft 30 tabellen (exclusief tabellen voor lookuplijsten). Deze omvang past bijvoorbeeld goed bij een CRM-applicatie, een e-commerce-website, een planningssysteem of een voorraadbeheer-administratie. De jaarlijkse basisvergoeding voor een dergelijke applicatie bedraagt dan 30 * 100 = 3.000 euro.
Voor gebruik van aanvullende functionaliteit brengen we extra kosten in rekening. Dit is de beste manier om kleine eenvoudige applicaties goedkoop te houden en uitgebreidere applicaties meer te laten bijdragen. De aanvullende functionaliteiten en hun kosten vind je hier.
Goed om te weten:
- Deze vergoeding stelt ons in staat het platform te onderhouden en nieuwe functionaliteit toe te voegen.
- Crossmarx hanteert geen opzegtermijnen.
- Voor projectgerichte applicaties, bijv. een kortlopende actie-website, zijn ook maandlicenties mogelijk.
2. Hosting
Het gebruik van het platform op onze ontwikkelomgeving is altijd gratis. We rekenen alleen de kosten door voor het gebruik van een test-, acceptatie- en productieomgeving. Wij bieden:
- serverinfrastructuur bij gerenommeerde Europese datacenters (100% duurzame energie)
- een up-time van bijna 100%
- een dagelijkse backup van de gegevens
- Crossmarx is gecertificeerd conform de ISO-27001 en NEN-7510 normen.
Wij bieden diverse vormen van hosting aan. De goedkoopste vorm betreft hosting op een gedeelde server. Per applicatie bedragen de kosten 75 euro per maand (in 2025). Dit is alleen mogelijk voor applicaties met een relatief constant gebruiksprofiel. Zodra een applicatie veel piekverbruik kent, een te zwaar beroep doet op machine-capaciteit of extreem veel dataverkeer kent, zijn afgeschermde omgevingen nodig. Zie hier alle opties.
De applicaties kunnen ook binnen de serverinfrastructuur van de klant worden geplaatst (on premise).
3. Ondersteuning
Crossmarx kan helpen bij het realiseren en onderhouden van applicaties. Deze hulp kan variëren van het beantwoorden van incidentele supportvragen tot het overnemen van de volledige projectverantwoordelijkheid. Hierbij kunnen we ook samenwerken met een van onze partners.
Kortingen voor impactorganisaties
Crossmarx biedt kortingen aan voor non-profit organisaties (m.n. goede-doelen), verenigingen & stichtingen, particulieren en organisaties in (of werkend t.b.v.) ontwikkelingslanden. Hoe meer een organisatie bijdraagt aan één of meer Sustainable Development Goals (SDG's) van de VN, hoe meer korting mogelijk is. Verder vinden we dat de licentiekosten geen onnodige drempel mogen zijn. Neem contact met ons op als je hier vragen over hebt.